top of page
Zoeken
  • info111285

Sluiting en heropening Vechstebanen

Na de aangescherpte corona maatregelen van afgelopen dinsdag in de persconferentie van de overheid, is het verplicht tonen van een Corona Toegangs Bewijs (CTB) middels een QR code per 6 november 2021 voor het beoefenen van binnensporten en in sportcomplexen verplicht gesteld vanaf 18 jaar en ouder.

De eigenaar van de Vechtsebanen heeft in een persverklaring woensdag laten weten dat de Vechtsebanen niet mee wil werken aan het vragen om een QR code voor entree naar de ijsbaan, en derhalve besloten heeft de ijsbaan vanaf 6 november in zijn geheel te sluiten.

De Baan Vereniging Utrecht (BVU), de verenigingen waar alle op Utrecht schaatsende verenigingen zijn aangesloten heeft direct actie ondernomen om met ideeën de Vechtsebanen tot andere gedachten te krijgen. Helaas is dat voor de lessen van 6 november niet gelukt en is de baan gesloten gebleven.

Gisteravond ontvingen wij van de BVU de volgende update:

Zaterdagavond heeft de Baanvereniging Utrecht het volgende bericht ontvangen van de Vechstebanen:

'we gaan maandagochtend weer open' 'iedereen kan door de tourniquets naar binnen, WC en kleedkamers blijven gesloten, restaurant alleen 'to go'. Daar is geen toegangsbewijs (CTB) voor nodig. Binnenbaan mag gebruikt worden voor jeugd tot en met 17 jaar.' Einde bericht.

Wij als Baanvereniging vinden dit een eerste stap in de goede richting. Maar toelating van schaatsers boven de 18 jaar wordt door de Vechtse Banen niet toegestaan. Wij maken hioer als Baanvereniging ernstig bezwaar tegen richting de Vechstebanen en blijven op het standpunt dat door inzet van vrijwilligers ook voor deze groep de toegang met een CTB moet worden toegestaan.

De Baanvereniging blijft zich inzetten om binnen de geldende regels, iedereen gebruikt te kunnen laten maken van de buiten baan én binnenbaan.


Voor het jeugdschaatsen betekend dit dat in principe er volgende week weer geschaatst kan worden, over de excacte invulling zullen wij later informeren.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fotograaf

Zorg zaterdag a.s. dat je er bent. Onze fotograaf Guus Pauka is dan aanwezig om alle kinderen met hun schaatsleiders mooi op de foto te zetten! Tijdens de diploma uitreiking krijgen jullie allemaal d

SCHAATSEN SLIJPEN!

Het lijkt overbodig te vermelden, maar het is noodzakelijk is dat de schaatsen regelmatig geslepen worden. Met botte schaatsen hebben de kinderen geen grip en kunnen ze de oefeningen niet (goed) uitvo

コメント


bottom of page