top of page

Ijsclub "De Lange Akker"

De vereniging werd op 26 Oktober 1881 opgericht als “IJsclub Loosdrecht”.

Het hoofddoel was: door het maken van flinke banen het schaatsrijden zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Op 28 Januari 1887 werd de club indirect ontbonden wegens een geschil. Nieuw Loosdrecht mocht de naam “IJsclub Loosdrecht” blijven gebruiken.

 

Rond 1930 verhuisde de club naar de Lange Akker, waar het ijs sneller opvroor en het voor kinderen veiliger schaatsen was. De toevoeging van de naam “De Lange Akker” werd toen een feit.

Op 10 Januari 1996 werd de landijsbaan (Nw Loosdrechtsedijk tussen Nr 194 en 196) nabij de Lange Akker officieel geopend.

In 1984 werd het jeugdschaatsen opgericht nadat na een aantal ijsloze winters de KNSB het kopen van ijsuren op de kunstijsbanen ging stimuleren. Dit werd in Loosdrecht direct een groot succes en op dit moment gaat deze groep met 150 kinderen op zaterdag nog steeds met de bus naar de Vechtse Banen in Utrecht. 

 

Omdat er behoefte was om ook op wedstrijd niveau te schaatsen werd de Trainingsgroep opgericht. Wilt u lid zijn van Trainingsgroep of Jeugdschaatsen, dan moet u dus ook lid zijn van onze moedervereniging. Het reglement meld: Wie weigert contributie te betalen wordt geschrapt wegens wanbetaling.

0.jpg
bottom of page