top of page

Corona en schaatsen

Jeugdschaatsen in COVID tijd

 

Geachte ouders/verzorgers,

 

Ondanks de beperkende maatregelen in ons dagelijkse leven, mogen we gelukkig wel blijven en sporten dus mogen we ook dit jaar weer met de kinderen uit Loosdrecht naar de Vechtse Banen om daar te kunnen schaatsen.

 

Vanuit de Baanvereniging Utrecht, de overkoepelende vereniging waar alle schaatsverenigingen uit de regio bij zijn aangesloten die schaatsen op de Vechtse Banen, is er de afgelopen week hard gewerkt om het schaatsen mogelijk te maken. Daarvoor is intensief contact geweest met de directie van de Vechtse Banen, de Veiligheidsregio Utrecht, Gemeente Utrecht, GGD, KNSB en NOC/NSF. Alle betrokken organisaties zijn betrokken geweest bij het protocol dat is geschreven hoe we met elkaar omgaan op en om de baan, dit om maximale veiligheid te kunnen waarborgen en het risico van verspreiding van het COVID virus tot een minimum te beperken.

 

Onderstaand geven wij u een beknopte versie van het protocol voor de jeugd.

 

 • Als uitgangspunt is genomen: zoveel mogelijk contact tussen verenigingen, dat betekend dat iedere vereniging in zijn eigen “bubbel” zal blijven. Verenigingen gaan als groep naar binnen, blijven tijdens het aan- en uittrekken van de schaatsen ook als groep bij elkaar en als zodanig na afloop van de training wordt ook zo het complex verlaten.

 

 • Op het ijs gelden geen beperkingen tussen de schaatsleiders, hoewel wij wel gevraagd hebben om desondanks toch afstand van elkaar en de kinderen te houden. We kunnen dus eigenlijk gewoon de lessen doen die we altijd doen.

 

 • Helaas kunnen er géén ouders mee naar binnen om te kunnen kijken naar de kinderen, we vragen dan ook dringend om alle kinderen met de bus mee te laten gaan vanaf het Lindeplein.

 

 • Ouders die de kinderen toch met eigen vervoer brengen, dienen de kinderen af te leveren bij de plaats voor de ingang waar de bus stopt als deze aankomt. De kinderen moeten als één groep naar binnen om de ‘bubbel’ in tact te houden.

 

 • Indien uw kind niet bij de groep gevoegd kan worden, dan graag contact opnemen met de coördinator van het betreffende uur, deze zal uw kind op komen halen en meenemen naar binnen.

 

 • Naast de jeugdschaatsleiders zullen er ook een aantal ‘veterouders’ zijn die helpen met het aantrekken van de schaatsen, zij zullen allen een mondkapje dragen ter bescherming van uw kind en hunzelf.

 

 • Er is dit jaar geen kleedkamer, wij vragen u dus te zorgen dat de kinderen hun volledige schaatskleding aan hebben. Zorg dat de tas waar de schaatsen in zitten groot genoeg is om de schoenen in te doen na het uittrekken op de baan, dit om het zoekraken van persoonlijke spullen te voorkomen.

 

 • Dringend verzoek om uw kind voor vertrek thuis nog even naar de WC te laten gaan, de toiletten zijn gewoon open maar op weg naar het ijs willen wij zoveel mogelijk de groep bij elkaar houden.

 

 

Registratie aanwezigen door verenigingen

Alle verenigingen, waaronder dus ook Loosdrecht, zijn verplicht een ‘logboek’ bij te houden, wie er aanwezig zijn op de zaterdag dat zij schaatsen, zijnde:

 • De kinderen

 • De schaatsleiders

 • De coördinator(s)

 • Veterouders

Deze gegevens bewaart de vereniging voor een maximum tot 3 weken na de betreffende zaterdag en is nodig bij een eventueel contactonderzoek door de GGD.

 

Melding bij een coronabesmetting

Indien bij een kind, ouder of ander gezinslid, het COVID virus is vastgesteld, wordt u verzocht dit te melden bij Bianca de Graaf op mail adres ledenadmin@jeugdschaatsenloosdrecht.nl.  Wij vragen u om uw kind 1 zaterdag thuis te houden. Wij houden deze besmetting nauwlettend in de gaten, mocht wij meerdere meldingen ontvangen van besmettingen en leid dit terug naar een bepaald uur van het jeugdschaatsen dan kunnen wij in ieder geval direct handelen ter voorkoming van een mogelijke besmetting naar anderen verenigingen.

Bij meerdere besmettingen kan besloten worden om het betreffende uur te vragen een week over te slaan.

 

Snotneuzen procedure

Gevraagd wordt gebruik te maken van de RIVM beslisboom en bij klachten de kinderen thuis te houden.

 

BVU coördinatoren:

1e uur  :                                              Tel:

2e uur  :                                              Tel:

3e uur  :                                              Tel:

 

Voor vragen mbt het bovenstaande kunt mailen met de voorzitter van het Jeugdschaatsen, Frans Eldering info@jeugdschaatsenloosdrecht.nl

bottom of page